
LOW IG bez glutenu i laktozy


Dieta oparta jest na produktach o niskim indeksie glikemicznym (IG), czyli takich które nie powodują wysokiego i gwałtownego wzrostu glukozy we krwi.
Dodatkowo eliminacji podlegają wszystkie produkty zawierające gluten i laktozę. Opiera się na produktach, które naturalnie nie zawierają glutenu (ryż, kukurydza, gryka, czy amarantus) oraz produktach takich jak warzywa, owoce, rośliny strączkowe, mięso, ryby, jaja, orzechy i ziarna. Ponadto w diecie tej tradycyjny nabiał zastępowany jest nabiałem bez laktozy oraz napojami roślinnymi - ryżowym, kokosowym, sojowym i tofu, które jest bardzo dobrym źródłem białka i wapnia.
Występuje w kalorycznościach: 1200, 1500, 1800, 2000, 2300, 2500.
Rozkład makroskładników - Białko: 20%. Tłuszcze: 25-30%. Węglowodany: 50-55%.
Pomidorowa pasta z czerwonej soczewicy
Orzechowy pudding owsiany
Ryba w kokosowej panierce z pikantną surówką z ogórków
Fit sernik malinowy
Warzywny stir-fry z makaronem ryżowym
Wybieraj, zmieniaj
i jedz jak lubisz!
Dostosowujemy się do Twojego stylu życia. U nas wybierasz, przekładasz i zmieniasz do woli. Możesz korzystać z diety i żyć po swojemu!
możesz otrzymać konsultację dietetyczną wraz z analizą składu ciała gratis*
* - Pierwsze zamówienie od 31 dni - wizyta gratis.
- Drugie zamówienie od 31 dni - wizyta 50% regularnej ceny w gabinecie dietetycznym. - Kolejne zamówienia w/g regularnej ceny w gabinecie dietetycznym.