
Low Carb


Jest to dieta zakładająca znaczne ograniczenie spożycia węglowodanów, a tym samym eliminację produktów bogatych w węglowodany jak np. pieczywo, makarony, ziemniaki, ryż i kasze.
Dieta odznacza się wysoką podażą białka (ok. 25-40 g na każdy posiłek) pochodzącego głównie z produktów mięsnych i jaj, charakteryzującego się wysoką przyswajalnością. Źródłem tłuszczów w diecie są nie tylko produkty odzwierzęce oraz mięso, ale również produkty pochodzenia roślinnego jak oliwa z oliwek, siemię lniane, orzechy, pestki i nasiona. Jako dieta niskowęglowodanowa znajdzie zastosowanie w terapii padaczki lekoopornej u dzieci, u osób chorych na cukrzycę typu 2, a także w sportach sylwetkowych ze względu na wysoka podaż białka.
Występuje w kalorycznościach: 1500, 1800, 2000, 2300, 2500, 2700, 3100.
Rozkład makroskładników - Białko: 35%. Tłuszcze: 47-50%. Węglowodany: 15-18%.
Wiejski omlet z boczkiem, wędzonym serem i warzywami
Indyk zapiekany z chorizo i mozzarellą
Gołąbki bez zawijania w sosie pieczarkowym
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym
Bułgarskie kebabcze z wołowiny z sosem tzatziki
Wybieraj, zmieniaj
i jedz jak lubisz!
Dostosowujemy się do Twojego stylu życia. U nas wybierasz, przekładasz i zmieniasz do woli. Możesz korzystać z diety i żyć po swojemu!
możesz otrzymać konsultację dietetyczną wraz z analizą składu ciała gratis*
* - Pierwsze zamówienie od 31 dni - wizyta gratis.
- Drugie zamówienie od 31 dni - wizyta 50% regularnej ceny w gabinecie dietetycznym. - Kolejne zamówienia w/g regularnej ceny w gabinecie dietetycznym.