
Lekkostrawną


Dieta lekkostrawna polega na modyfikacji żywienia tak, aby spożywane produkty nie obciążały nadmierne przewodu pokarmowego i szybko ulegały trawieniu. Dieta lekkostrawna zalecana jest w wielu jednostkach chorobowych, a także po zabiegach operacyjnych. W diecie tej istnieje konieczność ograniczenia błonnika, dlatego opiera się ona na warzywa poddanych obróbce termicznej i młodych owocach, zbożach o średnim stopniu przemiału, chudym mięsie, rybach i nabiale.
Dieta lekkostrawna nie musi być monotonna i jałowa, dlatego nasze potrawy przyprawiamy aromatycznymi, łagodnymi ziołami – tymiankiem, bazylią, cynamonem, koperkiem, które oprócz smaku dodają posiłkom wartość prozdrowotną i ułatwiają trawienie.
Występuje w kalorycznościach: 1200, 1500, 1800, 2000, 2300, 2500.
Rozkład makroskładników - Białko: 20%. Tłuszcze: 25%. Węglowodany: 55%.
Pasta jajeczna z warzywami
Kasza kukurydziana z musem truskawkowym
Gulasz z dorsza
Galaretka owocowa
Makaron ryżowy z kurczakiem, wstążkami marchewki i cukinią
Wybieraj, zmieniaj
i jedz jak lubisz!
Dostosowujemy się do Twojego stylu życia. U nas wybierasz, przekładasz i zmieniasz do woli. Możesz korzystać z diety i żyć po swojemu!
możesz otrzymać konsultację dietetyczną wraz z analizą składu ciała gratis*
* - Pierwsze zamówienie od 31 dni - wizyta gratis.
- Drugie zamówienie od 31 dni - wizyta 50% regularnej ceny w gabinecie dietetycznym. - Kolejne zamówienia w/g regularnej ceny w gabinecie dietetycznym.